Over Hardeman

Hardeman Veenendaal is een familiebedrijf opgericht in 1970, tegenwoordig bestaande uit 2 onderdelen: Systeembouw en Bouwproducten. 

‘Systeembouw’ is het innovatieve bouwbedrijf op het gebied van ontwerpen, produceren, monteren 
en realiseren van complete bedrijfsaccommodaties in de breedste zin van het woord. In alle gevallen 
leveren wij maatwerk en hierbij gaan we uit van een bepaalde basis detaillering en het eigen 
bouwsysteem. Bekijk ook eens systeembouw.hardeman.nl  

'Bouwproducten’ is de handelstak, waar zowel de bouwmaterialen uit eigen productie als op grote schaal ingekochte materialen verkocht worden. Met meer dan 20 eigen vrachtwagens rijden wij dagelijks door heel Nederland om groothandels, bouwbedrijven, aannemers maar ook particulieren, hoveniers, agrariërs et cetera van materiaal te voorzien. De webwinkel vindt u op bouwproducten.hardeman.nl 

Historie

Eind jaren ’60 startte Harry Hardeman met een pluimveebedrijf ('leghennen'). Toen rond 1970 de eierprijzen echter erg slecht lagen, zocht hij naar alternatieve manieren om een inkomen te verdienen. In het Westland werden in die tijd veel nieuwe kassen gebouwd en dus oude kassen afgebroken. Uit die oude kassen kwamen veel gebruikte buizen. De ijzerhandel kwam op gang doordat die buizen werden opgehaald en in de buurt van Veenendaal werden doorverkocht. Die omgeving werd steeds wijder. Al snel kwam het verzoek om van de gebruikte buizen bijvoorbeeld hekken te lassen. Zo ontstond rond 1970 het Hardeman-landhek. Nu is dat nog altijd een belangrijk product van de handelstak van H. Hardeman B.V. Tegenwoordig slechts uit topkwaliteit nieuwe buizen!

Ook andere ijzerproducten en bouwmaterialen werden gevraagd en het ijzerbedrijf breidde zich uit. Al snel werden complete staalconstructies gemaakt. Vanaf eind jaren ‘70 ontstonden er twee takken binnen het bedrijf: een handelstak en een bouwbedrijf. Het bouwbedrijf breidde zich uit naar het huidige Hardeman Systeembouw, terwijl de handelstak, mede door een snel groeiend assortiment en een vergaande klantgerichtheid zich doorontwikkelde tot een begrip, aanvankelijk vooral binnen de agrarische sector, maar al snel ook in industrie en bouw. De laatste jaren wordt er ook meer en meer geleverd aan particulieren.

De filosofie achter H. Hardeman B.V. is om zowel voor het bouwbedrijf als voor de handelstak zoveel mogelijk zelf te produceren en dus zo min mogelijk afhankelijk te zijn van derden. Vanaf de jaren ’90 resulteerde dit in een grote uitbreiding van de eigen productiemogelijkheden met o.a. profielplaten (1994), sandwichdakpanelen (1997), sigmagordingen (2000), sandwichwandpanelen (2007), windverbanden (2010) en potdekselprofielplaten (2011). Dit is slechts een kleine greep uit het brede en diepe assortiment producten dat in Veenendaal wordt geproduceerd. En het onwikkelingsproces blijft doorgaan. 

Door deze centraal in het land gelegen eigen productie in Veenendaal, kan H. Hardeman B.V. zich meer en meer onderscheiden door korte levertijden, hoge kwaliteitsstandaarden en vergaande service. Door het eigen bouwbedrijf dat de producten ook toepast, worden eventuele verbeterpunten in de producten snel bekend en kan er dan snel geschakeld en verbeterd worden.

Ook het aantal handelsproducten dat groot wordt ingekocht en vervolgens verhandeld, is steeds doorgegroeid. Sinds 2000 is het aantal verschillende soorten producten verdubbeld. Wat begon als staalhandel is inmiddels enorm uitgebreid. Of het nu balkstaal, stafstaal, bouwstaalmatten, verzinkte draadmatten, buiskoppelingen, hout, verzinkte landhekken, kastanjehout, vlonderplanken, aluminium buizen of enig ander bouwproduct betreft: de kans is erg groot dat Hardeman Veenendaal u snel en vakkundig kan helpen. Meer dan 10.000 verschillende producten, grotendeels uit voorraad leverbaar!